Dins el planetari mòbil hi projectem imatges amb qualitat 4K en 360º. Comptem amb més de 15 projeccions en diferents idiomes i també comentades en viu.
Conforma una experiència d’aprenentatge única per treballar l’astronomia i la ciència mitjançant les sensacions, sense moure-us del centre escolar.
De I3 a Batxillerat. En el dossier hi trobaràs més informació i ens pots demanar la fitxa tècnica de cada activitat on es recullen altres detalls (objectius didàctics, vinculació curricular…).
Dins el planetari també s’hi poden projectar pel·lícules de temàtica ambiental on s’hi treballen temàtiques com el canvi climàtic i la problemàtica dels residus.
El planetari ambiental ajuda a l’alumnat a reconnectar amb la natura i a sensibilitzar-se envers els nostres impactes cap al medi ambient.
De manera opcional podeu acompanyar les sessions al planetari amb d’altres dinàmiques que us tenim preparades:
Els tallers permeten experimentar i practicar els diferents aprenentatges científics.
Tenen una durada d’entre 1h i 1,5h i tot el material és a càrrec de Cel Obert.
I3 - Batxillerat
L’alumnat resol de manera individual i grupal diversos reptes manipulant elements de Rubik (piràmide, cubs…). Assimilen conceptes matemàtics del currículum relacionant-los amb l’astronomia, a través del joc i la superació personal.
I5 - 3r
Explorem la nostra galàxia descobrint els misteriosos elements que ens acompanyen i els milers de colors que hi brillen. Quedarem fascinats amb les formes de la llum mentre juguem i experimentem!
I5 - 6è
Velles peces electròniques i materials reutilitzats es converteixen en originals robots amb la fantasia i l’enginy de l’alumnat, que fan volar la imaginació i creen els seus propis personatges i coets espacials.
I5 - Batxillerat
A través de diferents pràctiques l’alumnat experimenta i comprèn les característiques físiques i químiques dels planetes i altres elements del sistema solar.
De dia (en horari escolar) contemplem el Sol amb filtres especials i el percebem amb més detall.
De nit (en esdeveniments oberts a les famílies) aprenem a orientar-nos situant les principals constel·lacions visibles amb l’ajuda del nostre làser i observem, fins i tot, alguns planetes i sistemes estel·lars.
A partir de I5.