PROTOCOL D’ASTRONOMIA SEGURA CEL OBERT COVID

PROTOCOL D’ASTRONOMIA SEGURA CEL OBERT

Cel Obert apostem per una educació de qualitat i per seguir oferint de forma segura els nostres serveis als centres educatius, ara més que mai, i per a tot tipus d’esdeveniments culturals i lúdics.

 

És per això que en l’actual context hem desenvolupat aquest Protocol de Seguretat “Astronomia Segura” per tal de garantir la salut i seguretat dels participants i de l’equip de Cel Obert, i que s’anirà adaptant segons les directrius oficials.

Educadors/ores:

Ús de mascareta FFP2 i del gel hidroalcohòlic durant les activitats.

Participants:

És obligatori l’ús de mascareta durant les activitats (per a majors de 3 anys).

Els participants s’han de desinfectar les mans amb hidrogel a l’inici i al final de les activitats, en especial a l’entrar i al sortir del planetari.

Cal mantenir la distància de seguretat entre persones.

Dins el planetari s’atenen grups reduïts d’un màxim de 10 persones. En la resta d’activitats es respecta l’aforament de la sala o espai on es realitzi l’activitat.

Entre grup i grup es deixa una estona de temps prudencial per ventilar la sala i desinfectar els materials (es modificaran els tallers per eliminar la manipulació compartida de materials). En el cas del planetari, es ventila entre grup i grup i es desinfecta la porta d’entrada i tot l’espai interior.

En les observacions amb telescopi es desinfecta l’ocular després de cada ús; en alguns casos també es poden utilitzar sistemes individuals de protecció sobre l’ocular.

És més important que mai mantenir l’entorn de les activitats net, fent especial èmfasi a l’interior del planetari, per això queda totalment prohibit menjar i beure durant les activitats i llençar qualsevol tipus de residu dins la cúpula.

Per a qualsevol dubte estem a la vostra disposició!